Toscana

Resan till Toscana började förra lördagsmorgonen. Vid halv fem åkte vi iväg i två bilar ner till Arlanda för att åka på en utbildningsresa med jobbet. I Toscana bor det en leverantör till vår leverantör som producerar skinkor, salamis osv som heter Riccardo Subissati. Han var vår "guide" hela resan och visade oss platser som man måste besöka om man är turist och åkte med oss till alla ställen och mycket av hela resan hade han planerat åt oss. Det var i alla fall väldigt roligt att få träffa Riccardo eftersom under utbildningar för charkpersonalen har vår leverantör berättat mycket om hur Riccardos arbete ser ut och hur det utförs.
 
När vi hade checkat in satt vi oss innan avresa och där fick vi bland annat ett häfte där det fanns frågor som vi skulle svara på och sista kvällen skulle de utses en vinnare som hade flest rätt. 
 
Spända av förväntan! :)
 
Sedan var det dags för flygresan och efter det var vi framme i Rom, där vi hyrde två bilar och körde mot Roccastrada i Toscana.
 
När vi kom fram till Roccastrada mötte Riccardo upp oss och vi satt oss på en pub och hälsade oss välkomna. Därefter visade han oss en mycket vacker utsiktsplats över en liten del av Roccastrada och efter att vi fotat och beundrat detta körde vi vidare till hotellet.
 
Det visade sig vara ett helt fantastiskt mysigt och fint hotell vid namn La Melosa Resort som låg ute nästan i mitt ingenstans men vilken utsikt och hur härligt som helst var det där. Erika och Anders hade pratat med Riccardo om ett hotell och vad som önskades och han hade ordnat detta åt oss, det kunde inte bli bättre!
 
 
En del av hotellet.
 
Utsikten från vår balkong.
 
Gången.
 
 
Frukosten..
 
Här kunde man pressa sin egen apelsinjuice.
 
När vi checkat in och gjort oss i ordning blev det middag på hotellet med fyra rätters-middag. Oj, vad mat på varje maträtt men helt fantastiskt gott! så det mesta slank ner ändå. :)
 
Hotellets mysiga restaurang.
 
Inte alla hotell/restauranger som har fått dessa fina utmärkelser.
Första riktiga dagen i härliga Toscana åkte vi till Nannoni destelleri där man framställer grappa. Mastern Priscilla berättade vilket jobb det är men att hon lever för att framställa det och det märktes verkligen! hon visade oss runt i hela hennes stora anläggning och berättade steg för steg hur grappa framställs. Därefter fick vi smaka olika sorters grappa som hon har framställt, och hon berättade då när grappa passar och hur man ska dricka den. Det var väldigt lärorikt, intressant och personligt.
 
 
Bilden är från Nannoni's hemsida: http://www.nannoni.net/ på bilden ser ni i alla fall den mycket trevliga mastern!
 
Dags för provsmakning!
 
Efter att vi varit hos dem åkte vi och badade och solade vid Medelhavet. Riccardo visste såklart precis vart det var bäst, så han visade vägen dit och därefter åkte han hem till sig. Innan vi badade och solade åt vi lunch på stranden och sen blev det bad och sol någon timme.
 
Medelhavet!

Vi hade ingen brådska tillbaka till hotellet så vi gick upp till gamla stan och tittade på alla vackra byggnader och köpte äkta italiensk glass samt att vi köpte med oss lite italienska saker hem såsom pasta etc.
 
En liten del av hamnen som vi gick över via en bro för att komma till gamla stan.
 
 
 
 
Nu var vi högst upp i gamla stan. 
 
 
 
 
 
 
 Vacker utsikt!
 
När vi kom tillbaka till hotellet gjorde vi oss i ordning för en middag med Riccardo och hans fru på hans systers restaurang. Vi bestämde att Riccardo skulle få välja hela menyn för oss alla eftersom han möjligtvis väljer något som man bara måste prova på när man är i Italien. Vi blev inte direkt besvikna och något som var alldeles extra var när vi fick in en hel köttbit på 5 kg som låg och fräste på "plattan" när servitören som var systerns man skar i den. Han berättade att en sådan här köttbit brukar man dela på 2 personer men vi delade den på 11 personer haha.. ;) och det räckte gott och väl genom att vi fått in så mycket av annan mat också. Det som var speciellt med denna kötträtt var att den var så röd som den fick vara. Till detta fick vi bland annat kikärtor som var stekta i någon slags olja.
 
Härliga gänget!
 
 
Servitören med köttet.
 
Som ni ser var köttbitarna vääldigt röda.
 
Dagen efter var det dags för att åka till ett gammalt slott i Toscana där det fanns en sådan fantastiskt utsikt bara vid parkeringen, man kunde se Frankrike och såklart mycket av Toscana. Vi strosade runt där inne i själva cetrum och shoppade och fotade lite innan vi skulle gå högst upp i tornet av slottet. Där utsikten var ännu häftigare! wow, vad fint det var där, med havet alldeles nedanför.
 
Vi åkte och tittade lite på en annan utsikt innan.
 
Tomas och Per hade det kul!
 
Själva centrum där slottet låg.
 
Hela grupp 1.
 
Alla förutom jag som fotar med Riccardo och hans fru.
 
Tjejerna!
 
Per och Tomas ville veta hur det kändes att vara modeller, haha.. ;)
 
Halvvägs upp i tornet.
 
 
Toscana!
 

Vulkan och i dimman längre bort ser ni Frankrike.
 
Efter det var det dags för lunch där Riccardo ännu en gång fick välja menyn, och inte heller denna gång blev det någon besvikelse. Så god mat de gör i Italien!
 
 
På eftermiddagen runt klockan fyra åkte vi till en vingård där vi hade en lika personlig och trevlig "guide" som berättade om hur de jobbar och hur de lägger ner tid för att få det perfekta vinet framställt. Denna vingård var lite speciell förklarade Alexandro som bland annat skötte om stället eftersom hans farfar hade ställt kravet redan då han arbetade med att framställa vin att det skulle vara ekologiskt. Under den tiden hans farfar arbetade med detta tyckte man att det var galet och konstigt men det lönade sig sedan eftersom ekologiskt är så populärt nuförtiden berättade Alexandro. Jag och alla andra blev verkligen häpna när både Priscilla och Alexandro berättade om deras jobb. Vilket jobb det är, men de lever för detta och som sagt märktes det. När vi hade blivit guidad bland annat ner i vinkällaren där det låg stora tunnor med rött och vitt vin och sett stället där det producerades blev vi bjuden på 6 sorters vin som var till för att smaka, samtliga ekologiska förstås och från deras vinodling. Alexandro berättade till vilket vin en maträtt passar bäst osv. Väldigt lärorikt!
 
 
Vinodling.
 
Tunnor fulla med rödvin.
 
 
Dags att smaka.
 
När vi kom tillbaka till hotellet slappade vi vid poolen och badade gjorde ju förstås grabbarna, trots att det var rätt så kallt.. :)
 

Då var det sista kvällen och vi åt middag ännu en gång på den mysiga restaurangen vid hotellet. Denna gång tog jag faktiskt med kameran och fotade alla maträtter. Tävlingen som gick ut på att få flest rätt vann Per (mycket på grund av att det var en massa sportfrågor)..
 
 
 
 
 
Vinnaren Per med prisutdelarna Erika och Anders. Priset var ett vin från vingården vi var och besökte.
 
På morgonen efter var det tyvärr dags att lämna underbart vackra och härliga Toscana. Men vi drog ut på det i sista stund och åkte och tittade på Riccardo's "slakteri" och där han har alla skinkor osv.. Intressant för oss som jobbar i charken förstås när mycket av vårt sortiment fanns där. En sista sak hann vi också med och det var att åka hem till Riccardo och smaka på hur goda körsbär som helst som han hade på gården. Lite roligt var det eftersom han själv inte tycker om körsbär, men hans pappa däremot gjorde nog det och han var så noga med att vi alla fick så mycket vi bara orkade.
 
Påväg in för att titta på Riccardos arbete.
 
Riccardo har med denna när han är ute på marknader och säljer sina produkter.
 
En del av hans produkter.
 
Men sen var det dags att åka tillbaka till Rom och lämna Anders och Erika i Toscana för att de skulle vänta på nästa grupp som kom. Lite oroliga var vi ju om vi skulle hitta dit. Eftersom det var rätt så dåligt skyltat och vägarna var aaningen krokiga... Men vi hittade och allt gick bra!
 
 
 
Dock fick vi lite panik när vi precis skulle kliva på planet kom vi på att vi hade ju inte fått ena bilnyckeln som stod på en parkering hemma i Sverige som vi skulle åka hem i. Så vi ringde till Anders och Erika och berättade det och de sa att vi skulle låna en bil.. Men helt otroligt nog satt vi på samma flygplan och nästan bredvid min brorsas två kompisar, så vi hörde med dem om vi kunde åka med dem hem och det var inga problem. Dock visade de sig att Erika och Anders redan hade hyrt en bil så allt löste sig. Men så lustigt det kan bli!
 
Så summa summarum har denna resan varit helt i min smak.. Jag vill utforska allt möjligt när jag är på en plats och det har vi verkligen gjort. SÅÅ kul har hela resan varit med många skratt och jag skulle kunna åka igen med samma personer och till samma ställen bara för att allt var så fantastiskt! Tack till Anders och Erika för allt! Vilka otroligt inspirerande och trevliga arbetsgivare!
 
 
Fler bilder kommer, annars blir detta inlägg så stort om jag tar med alla bilder nu som jag vill visa.

Kommentarer
AC säger:

Oj vilken resa ni har haft, ser fantastiskt ut! Tar gärna lite tips och hör mer när vi ses i helgen! Vi ses imorgon knuff

2014-06-11 | 21:14:25
rosie säger:

Oj vilken reseskildring och vad många fina bilder!

2014-06-21 | 21:09:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback